Koncentra Pistonsin rekrytoinnissa onnistumisen resepti oli kohdallaan. Onnistumisen takasi kolme asiaa: yrityksen hyvä maine, luottamus yrityksen ja konsultin välillä sekä sujuva prosessi. Rekrytointi toi Pohjanmaalle myös työvoimaa Etelä-Suomesta.

Onnistunut rekrytointi houkutteli työvoimaa kauempaakin

Pietarsaaressa toimiva Koncentra Pistons on kasvanut viime vuosina. Suuria mäntiä valmistava teollisuusyritys tarvitsi nopealla aikataululla työvoimaa yhteensä viiteen eri tehtävään.

– Kyseessä oli sen verran suuri rekrytointi, että meidän omat resurssit eivät riittäneet hoitamaan prosessia ripeällä aikataululla, yrityksen toimitusjohtaja Sakari Pisilä ja tuotantojohtaja Petteri Puumala kertovat.

Petteri Puumala otti yhteyttä Manpowerin paikalliseen rekrytointikonsulttiin Kirsi Palomäkeen ja sopimuksen teon jälkeen Kirsi tiimeineen aloitti uusien työntekijöiden etsimisen.

 

Rekrytointi on myös yrityksen brändirakentamista

Koska uusia ihmisiä tarvittiin pikaisesti, asiassa edettiin ripeästi. Yrityksen tunnettavuutta haluttiin kasvattaa, joten hakuilmoituksessa käytettiin myös perinteistä lehti-ilmoittelua. Lisäksi haussa käytettiin Manpowerin omia verkostoja.

– Päädyimme lehti-ilmoitukseen, koska sitä kautta saimme nimeämme postitiivisesti esiin, toimitusjohtaja Sakari Pisilä kertoo.

– Lehti-ilmoituksen jälkeen kuulimmekin hyviä kommentteja ja sillä oli selvästi positiivinen vaikutus paikallisesti, Petteri Puumala sanoo.

Kirsi Palomäen mielestä lehti-ilmoitus on hyvä mielenkiinnon herättäjä.

Kun osaavaa työvoimaa ei ole paljon vapaana, saadaan ilmoittelulla mukavasti näkyvyyttä, hän uskoo.

 

Konsultti säästi aikaa ja helpotti valintaa

Sekä Sakari Pisilä että Petteri Puumala olivat erittäin tyytyväisiä Kirsin tapaan toimia.

– Rekrytointiprosessi oli meidän näkökulmastamme vaivaton, mutta olimme jatkuvasti selvillä missä mennään, miehet kertovat.

– Huomio, jonka rekrytoinnista tein, oli, että tehtävien vastuu ja tehtäväkuvaus pitää miettiä hyvin etukäteen. Näin saadaan hakemuksia niiltä, jotka ovat työstä aidosti kiinnostuneita, Petteri miettii.

Koncentra Pistonsin puolella asioita sujuvoitti erityisesti se, että Kirsi teki alustavat haastattelut. Ison joukon haastatteleminen olisi vienyt paljon aikaa. Haastatteluissa Kirsi käytti myös Manpowerin nykyaikaisia järjestelmiä. Koska työpaikat herättivät kiinnostusta koko Suomen laajuudelta, pystyttiin ensimmäisissä haastatteluissa käyttämään esimerkiksi videohaastattelujärjestelmää.

– Kirsi toimitti meille hyvää materiaalia, jossa oli erinomaisesti tiivistetty ensimmäiset haastattelut. Sen avulla oli helppo rajata toiselle kierrokselle tulevat haastattelut pienempään joukkoon.

Materiaalin avulla saatiin myös toisen kierroksen haastatteluista enemmän irti. Toisen kierroksen haastattelussa myös Koncentra Pistonsin oma väki oli mukana.

– Kirsin avulla saimme haastateltavista syvemmän kuvan. Saimme selville heidän omia toiveitaan ja tavoitteita tulevaisuudelle. Nämä ovat rekrytoivan yrityksen näkökulmasta erittäin tärkeitä asioita, Sakari Pisilä ja Petteri Puumala miettivät.

 

Muutto vastavirtaan

Koncentra Pistonsin rekrytointi herätti kiinnostusta muuallakin kuin paikallisesti. Rekrytoinnin lopputuloksena yksi työntekijöistä muutti uuden työn perässä perheineen Etelä-Suomesta Pietarsaareen.

– Tämä oli hyvä osoitus siitä, että koskaan ei pidä olettaa haastateltavan puolesta mitään. Pohjanmaa vetää osaavia ihmisiä siinä kuin ruuhka-Suomi, Kirsi Palomäki miettii.


– Meillekin oli pieni yllätys se, että pitkän matkan päästä ollaan valmiita muuttamaan. Tässä onnistuttiin kääntämään tämän hetken muuttotrendiä vähän toiseen suuntaan, toimitusjohtaja sanoo.

– Osansa tässä on varmasti myös siinä, että me valmistamme aidosti hyviä tuotteita moderneilla menetelmillä. Meidän työntekijämme tuntevat ylpeyttä tuotteesta, jota valmistamme ja se on tärkeä asia, Petteri Puumala jatkaa.

Nyt jo useamman kuukauden uudella paikkakunnalla asunut Antti Kranni on ollut tyytyväinen.

– Paremmin ei olisi voinut rekrytointi mennä. Nyt on olo, että löysin oman paikkani. Koko perhe viihtyy rauhallisessa elämänrytmissä, työn perässä Pietarsaareen muuttanut Antti Kranni kiittelee.

 

Koncentra Pistons Antti Kranni

 

Lataa Tuloksellisen rekrytoinnin opas 

 

 

Lue lisää aiheesta

Rekrytointivinkki kasvussa olevalle yritykselle: vältä työvoimapula oikealla ennakoinnilla »

Osaajapula on totta ja siihen on reagoitava »

Mitä kandidaatit haluavat »


Kirsi Palomäki | Recruitment Consultant Manpower

Kirsi Palomäki | Recruitment Consultant Manpower

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.